Hogyan nyerhetünk egy egész nyaralásnyi időt intelligens házzal?
2015. június 05. írta: smarthome

Hogyan nyerhetünk egy egész nyaralásnyi időt intelligens házzal?

Rendszerint a mosogatógép gyártók szoktak kampányolni azzal, hogy ha veszünk egy mosogatógépet, akkor egy év alatt pontosan tíznapnyi időt nyerünk magunknak, ami már egy külföldi nyaralásra is bőven elegendő. Az idő bizony fontos dolog, főleg manapság, amikor megsokasodott elfoglaltságaink miatt egyre kevesebb időt tudunk a szeretteinkkel tölteni.

De vajon mennyi időt spórol meg nekünk egy smart home? Tegyük fel, hogy automatizálva van a világítás, a fűtés, a redőnyök, az öntözőrendszer, de még a garázsajtó is. Nos, bátran mondhatjuk, hogy egy intelligens házzal időmilliomosokká válunk még akkor is, ha esetleg kézzel mosogatunk, bár valóban jó ötlet itt is a gépesített megoldás.

shutterstock_171542468_kicsi.jpg

A redőny leeresztése vagy felhúzása nem tűnik olyan nagyon időigényes folyamatnak, pedig, ha összeadjuk, hogy mennyi az annyi, akkor kiderül, hogy egy picit mégis az. Egy háromszobás lakást alapul véve, ha csak este és reggel húzzuk fel illetőleg le a redőnyöket, akkor bizony egy év alatt egy egész napot töltünk redőnyhúzogatással. Még belegondolni is sok, hogy az egész éves „tervet”, egyszerre kell teljesítsük, hát elég fárasztó lenne.

Aztán ott vannak a villanykapcsolók, ha a lámpák maguktól felkapcsolódnak a helyiségben, ahol vagyunk, és nem kell nekünk odafáradni a kapcsolóhoz, akkor éves szinten ez is 7,5 óra szabadidővel ajándékoz meg bennünket, a fűtés pedig még ennél is több, 11 óra plusz szabadságot jelent számunkra. Hogy nem kell elinduláskor és hazaérkezéskor kiszállnunk az autónkból, hogy kinyissuk a kaput az nem kevesebb, mint 42 órát, vagyis szinte teljes két napot jelent egy év alatt.

Végül ott van az automatizált öntözőrendszer. Ez teljesen a kertünk nagyságától függ, de ha csak egy viszonylag pici kertecskére is gondolunk az naponta minimum fél órás elfoglaltságot jelent, ráadásul sokszor nem is kellemeset. Bár idény munkáról van szó, de négy hónappal bátran kalkulálhatunk, ebben az esetben egy jól automatizált rendszer bizony több mint 3 napunkba kerül. Ha összeadjuk, akkor egy hétnél tartunk, vagyis a smart homeunktól is nyugodtan kaphatunk egy nyaralásnyi szabadidőt ajándékba.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr587519712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása