24 karátos csillogás és olasz ízek az okosrendszerek ölelésében
2018. március 08. írta: smarthome

24 karátos csillogás és olasz ízek az okosrendszerek ölelésében

Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogyan lehet az okosmegoldás befektetés. Most további két olyan, szívünknek kedves projektet hozunk nektek, amelyek átlépték az otthonok küszöbét. Az egyik a „24 karátos projektként” becézett Moni’s Jewelry, a másik pedig Jamie Oliver hazai étterme.

monis.jpg

 

A gyémántok különleges fényeket érdemelnek

Az ékszer olyan ajándék, ami sosem megy ki a divatból – különösen, ha gyémánttal díszített darabokról van szó. Ezzel a Budapest belvárosában található Moni’s Jewelry is tisztában van és megjelenésével már az utca túloldaláról hívogat.

A kirakatban a Forever Mark gyémántok, illetve a csillogó eljegyzési-, és karikagyűrűk ejtik rabul a kíváncsi tekinteteket. A hatás fokozódik az üzletbe való belépéskor, hiszen a letisztult, elegáns enteriőr mellett a vitrinekben elhelyezett egyedi ékszerek éreztetik, hogy itt minden magas színvonalat képvisel.

A ragyogás minket is rabul ejtett, ezért nagyon örültünk, amikor a tulajdonosok felkerestek minket. Az elképzelés az volt, hogy tegyük „okosabbá” a villamos vezérlést, aminek megvalósításához teljes körű megoldással álltunk elő.

 Mire terjed ki az automatikus vezérlés?

Egy komplex rendszert dolgoztunk ki. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy amikor az ott dolgozók a nap végén zárják az üzletet, akkor a riasztórendszer aktiválásával lekapacsolódnak a lámpák és áramtalanításra kerülnek a dugaljak. Ezzel párhuzamosan a rács is leenged, méghozzá annyi késleltetéssel, hogy mindenki kényelmes tempóban el tudja hagyni a helyiséget. Ezek a mozzanatok a riasztó deaktiválásakor szintén automatikusan játszódnak le – természetesen fordított sorrendben.

A vitrinek, ékszertartók előtt állva és az ékszerekben gyönyörködve nem sokat törődünk vele, hogy ezek a folyamatok önvezérelt módon zajlanak le. Pedig ez csak egy kis része az okosrendszernek, hiszen automatikusan vezérlik a világítás fényerejét, az egyik kedvenc funkciónk pedig, hogy a LED fényforrások bekapcsolásával egyidejűleg elindulnak az ékszertálcákat mozgató rotorok.

Természetesen az olyan alapvető okosmegoldások is beszerelésre kerültek, mint a fűtés és hűtés szabályozása, a mennyezeti lámpák fel-, és lekapcsolása. A felsorolt funkciók mindegyikét az okosrendszerektől megszokott kényelmes módon, az iNLES Home Control applikációval irányítják.

 1.jpg

A világhírű brit szakács étterme

Nem tudunk olyan embert mondani, aki megvetné a finom falatokat. Éppen ezért nem meglepő, hogy a gasztronómia népszerűsége töretlen, sőt egyre kedveltebbek azok a helyek, ahol különleges ételeket készítenek. A főzést hivatásként űzők közül nemzetközi szinten is kiemelkedik Jamie Oliver, aki néhány éve úgy döntött, éttermeket nyit.

Ezek közül az első 2008-ban nyílt meg Oxfordban, azóta világszerte több mint 60 helyen ülhetünk be a nevével fémjelzett vendéglátóhelyre egy olasz fogásra. A hullám 2016-ban hazánkat is elérte és egy igazán gyönyörű környezetben, a Budai várnál nyitotta meg kapuit.

Az étterem a hagyományokat kombinálja a modern irányzattal, ami nemcsak az ételekre, hanem a kialakításra is érvényes. Ennek kivitelezése során olyan megbízható és könnyen kezelhető rendszert kerestek, amely maximális komfortérzetet biztosít a vendégeknek. Utóbbi szempont különösen fontos volt, mert az étterem egy olyan miliőt akart teremteni, ahol otthonosan érezzük magunkat.

 

Az iNELS volt a megoldás

A technikával szemben támasztott követelményeknek az iNELS épületautomatizálási rendszer tett eleget. Egy bruschetta vagy pavlova elfogyasztásakor a vendégeknek valószínűleg eszükbe sem jut, hogy a komfortos hőmérsékletet télen az automatikusan szabályozott fűtéssel, nyáron pedig a vezérelt teraszhűtéssel biztosítják.

Érthető, hogy a figyelmüket nem ez ragadja meg elsősorban, hanem a kiszolgálás és az ételek minősége. Pedig ez a hely a technika szempontjából is említést érdemel, hiszen a világítást sem a hagyományos kapcsolókkal szabályozzák: a hangulatvilágítást, a neonfeliratokat, a dekorációs lámpákat, a konyhai világítást, sőt az autentikus brit hangulatot idéző mosdófényeket is applikációkkal vezérlik.

 

Az okosmegoldások elterjedését segíti, hogy a szállodák is nyitottak ezekre a megoldásokra. Ez egyébként logikus, hiszen már az olyan alapvető funkciók beszerelésével lefaraghatnak a számlákból, mint az automatizált világítás, fűtés-hűtés vagy árnyékolástechnika. A magasabb színvonalat képviselő szálláshelyeken a vendégek ma már nem kulccsal, hanem kártyával léphetnek be a szobába, ami nemcsak a bejutáshoz, hanem a szoba áram alá helyezéséhez is szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr1013724924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása