4 tipp okosotthonokhoz, hogy az ünnepek még különlegesebbek legyenek
2017. február 16. írta: smarthome

4 tipp okosotthonokhoz, hogy az ünnepek még különlegesebbek legyenek

Minden ünnep különleges már attól az egyszerű ténytől, hogy ünnep. Legyen az a karácsony, a húsvét, egy születésnap, vagy az éppen aktuális Valentin-nap, ami a szerelmesekről szól.

A készülődés izgalma után jólesik a pihenés, és jólesik élvezni az együtt töltött időt, egy okosotthonban pedig minden adott ahhoz, hogy igazán remekül szórakozzon a család valamennyi tagja.

Emeld az ünnepek fényét!

70477542_l.jpg

A fények jótékony hatását már hosszú ideje ismerik, és alkalmazzák is terápia gyanánt. Nem véletlen, hogy a különféle alkalmakra más-más fényeket állítunk be – egy meghitt estéhez a lágy fények illenek és a hangulatvilágítás, míg egy hatalmas bulihoz a barátokkal a színes, vibráló világítás passzol.

A legtöbb esetben ehhez külön technikára van szükség, de nem egy okosotthonban. Az iNELS intelligens otthon megoldásaival bármilyen alkalomról legyen is szó, ahhoz mindig megtalálhatod a megfelelő szettet.

 A Fények játéka szettel különlegessé varázsolhatsz minden ünnepet. A karácsonyi vacsorához például kellemes félhomályt állíthatsz be, amit gyertyákkal tehetsz még hangulatosabbá. De akár azt is megteheted, hogy a kedvenc színedbe borítod a nappalit, amit egy színskálán választhatsz ki az okostelefonod segítségével. Szintén itt tudod állítani a fényerőt is az igényeidnek és az alkalomnak megfelelően.

Most talán azt gondolod, hogy egy ilyen rendszer beszerelése komoly kiadásokat és szakismeretet igényel. Nos, ennél nem is tévedhetnél nagyobban, a Fények játéka szettet ugyanis akár Te magad is könnyedén üzembe helyezheted az otthonodban: csak be kell csavarnod a vezeték nélküli RGB izzókat, majd telepítened az intelligens RF boxot, és már kezdheted is vezérelni a fényeket.

Nem is lehetne ennél egyszerűbb, ugye?

Állíts be saját playlistet a különleges alkalmakra!

Ha a fényekkel már megvagy, akkor a zenéről se feledkezz meg. Válogasd össze a legszebb karácsonyi dalokat, vagy a legromantikusabb szerelmes slágereket, majd állítsd össze a saját lejátszási listádat.

A LARA nem csak internetrádió, de zenelejátszó is, így ha készen vagy a listáddal, csupán el kell indítanod, és máris élvezheted az ünnepi hangulatot, amit a kedvenc zenéiddel csak még különlegesebbé tehetsz.

A zenéket NAS szerveren tárolhatod, vagy az okostelefonodon, MP3 lejátszódon, és a legjobb minőségben élvezheted őket a lakásod valamennyi helyiségében a szimpla hétköznapokon is.

Rendezz jelenetet, és tedd élménnyé a tévézést is!

Bár az ünnepek nem a tévézésről szólnak, egy-egy mozi belefér még karácsonykor is, Valentin-napon pedig szinte kötelezőek a romantikus filmek – természetesen csak a hangulatos vacsora után.

Egy okosotthonban a tévézés is egészen más, különleges élmény lehet, mert előre beállíthatsz jeleneteket – egymás után bekövetkező események sorozatát. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy ha elindítod a filmet, automatikusan lehúzódnak a redőnyök, lekapcsolnak a fények, és a hangrendszer is bekapcsol.

Így sokkal okosabban élvezheted a kedvenc mozidat a barátaiddal vagy a családod tagjaival, és jóval kényelmesebb is lesz a filmnézés. Nem kell le és föl rohangálnod, hogy besötétíts, hogy levedd a világítást, egyszerűen csak el kell indítanod a filmet, és már huppanhatsz is bele a fotelbe.

Ünnepelj okosan!

Az ünnepeket sokkal izgalmasabbá és kényelmesebbé teheted egy okosotthonban a hangulatodhoz illő fényekkel, a kedvenc zenéiddel, és a filmnézés is egészen egyedi élmény lesz, ha azt egy intelligens rendszer vezérli.

Ha szeretnéd megtapasztalni, hogyan ünnepelhetsz „okosan”, akkor válaszd az iNELS okosotthon szettjeit, amik igazi élménnyé teszik majd az összes ünnepet, a hétköznapokat pedig ünneppé varázsolják. A szettek nagy előnye az egyszerűségük, így akár te magad is üzembe helyezheted őket az útmutatások alapján, hogy azután átadhasd magad az okosotthonok nyújtotta kényelemnek.

Természetesen ettől még nem lesz okos-otthonod. Viszont az első, komoly lépést megtetted hozzá, hiszen az iNELS rendszernek hála további funkciókat is be tudsz vonni később. Az iNELS okos szettjeivel kipróbálhatod a rendszer egy-egy funkcióját, de természetesen komplex megoldásban is gondolkodhatsz. Hiszen az intelligens otthon rendszerek lényege, hogy a különálló technológiákat, funkciókat integrálja egy közös vezérlőfelületre.

Ha már konkrét elképzeléseid vannak, vagy komplex rendszerben gondolkodsz, egyeztess időpontot és gyere el bemutatótermünkbe. Itt megnézheted és ki is próbálhatod az iNELS épületautomatizálási rendszer összes funkcióját. Ingyenes igényfelméréssel és tanácsadással segítünk a számodra legmegfelelőbb vezérlési rendszer kialakításának érdekében. Időpontot itt egyeztethetsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr9412264556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása