Tombol a vénasszonyok nyara, és melegünk van, de már most érdemes gondolni a fűtésre
2018. szeptember 11. írta: smarthome

Tombol a vénasszonyok nyara, és melegünk van, de már most érdemes gondolni a fűtésre

A hidegebb hónapokban súlyos tízezrekkel fizetsz többet a fűtésért, mint kellene? Van más megoldás, mint egész nap fűteni a lakást, hogy mire hazaérsz, kellemes meleg várjon. Nem a fagyoskodásra gondoltunk, hanem a...

heating_labak_blog_2018_09_11.jpg

...távvezérelt fűtésre. Ehhez viszont már nyáron/nyár végén érdemes felkészülni a fűtési szezonra. Szabályozd te is a fűtésed egyszerűen, így nem csak a pénztárcád kímélheted, hanem Te is elfelejtheted a didergést.

Ha van radiátorod, és okostelefonod, a szerencse kegyeltje vagy, mert így van módod alkalmazni a távvezérelt fűtést, és sosem kell otthon fáznod.

Így működik: szereld fel a 3 termofejet a radiátorra, kösd össze az eLAN-RF intelligens RF Boxszal, és fűts be egy okostelefonnal a munkahelyedről, vagy a hazaúton. Ha pedig hazaérsz, nem kell nagykabátban várnod a meleget, azonnal pulcsira vetkőzhetsz, hiszen meleg vár. Mindezt pedig úgy, hogy nem takarékon fűtöttél egész nap, és így energiát is spórolhatsz.

Alacsony fűtésszámlára vágysz?

Télen mindannyian keressük azokat a módokat, amelyek segítségével lejjebb zsonglőrködhetjük a fűtésszámlát. Miért ne lehetne az idei télen egy gonddal kevesebb a távvezérelt fűtés segítségével?

A szett tartalma: 1 db eLAN-RF-003 intelligens RF box, 3 db RFATV-1 vezeték, 1 db 1M nélküli termofej, 1db 1M hálózati kábel, 1db tápegység adapter.

Gazdaságos fűtésrendszert mindenkinek!

Ha a hőmérsékletet is szeretnéd szabályozni, viszont nincs pénzed egy teljesen új fűtési rendszer kiépítésére, akkor az okos fűtésszabályozás a megoldás.

Nem kell fúrnod-faragnod, csak vezérelni a hősugárzódat, az olajradiátorodat, vagy a mobilklímádat. Az a szuper benne, hogy mindig az általad kívánt hőmérséklet uralkodik majd a lakásban. A rendszer ugyanis "okosan" lett kitalálva: amennyiben az otthonod hőmérséklete eléri az általad meghatározott példabeli 22 fokot, akkor automatikusan kikapcsol a hőforrás.

A rendszer telepítése pofonegyszerű: dugd be a hőforrást a kapcsolható konnektorba, és szereld fel azt a RFTC-50/G digitális vezeték nélküli termosztátot, amely folyamatosan monitorozza a hőmérsékletet.

Tervezd meg előre a fűtési ciklust!

Ha például szabadnapos vagy, aznapra más fűtési programot állíthatsz be, mint egyébként a hét többi napjára. Gazdaságos, hiszen alkalmazhatod csak egy helyiség fűtésére is, de az egész lakásod melegét is biztosíthatod a segítségével, akár négy szobáét is.

Az RFSC-61 kapcsolható dugaljjal a konnektoros csatlakozással működő elektromos berendezések vezérlését oldhatod meg.

Tudtad? A hőérzetünket a fények játékával is befolyásolhatjuk. A meleg színek egyértelműen fokozzák a hőérzetet, és a hatásukra kellemesen érezzük magunkat. Ha szereted az egyedi hangulatvilágítást, próbáld ki a Fények játékát, és melegedj trükkösen! Így akár 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű szobában is jól fogod magad érezni.

Költséghatékony fűtés radiátorra szabva

Ha a fűtésdíjad drasztikus mértékben szeretnéd csökkenteni, akkor ezzel az érintőképernyős vezérlőt is tartalmazó csomaggal élvezheted, hogy olyan fűtési programot állítasz be, amilyet csak szeretnél.

Védekezz a túlfűtés ellen!

Ha még csak most tervezed a lakásod, akkor gondoskodj róla, hogy minél olcsóbb fűtési rendszert alakíts ki, olyat, amely mellett megfelelő a komfortérzeted. Amikor fázol, nem feltétlenül az a megoldás, hogy rögtön feltekered a fűtést. Gondold át alaposan a hőtermelő megválasztását, hiszen hosszú évekre meghatározza majd a lehetőségeidet.

Néhány tipp a túlfűtés ellen:

  • ott legyen magasabb a hőmérséklet a lakásban, ahol a legtöbbet tartózkodsz
  • alkalmazz modern, energiatakarékos fűtési rendszert (padló-, fal- és mennyezetfűtés)
  • szigeteltesd le a nyílászárókat
  • alacsony belmagasságú lakást építs
  • a fűtőtesteket ablak alá helyezd
  • kerüld a huzatot
  • a lakásban tarts 50% körüli relatív páratartalmat légpárásítókkal
  • fesd meleg színűre a falakat
  • öltözz fel melegen

 

Láthatod, hogy az okos-szettek a fűtésben is segítségedre vannak. Szerezd be őket még most, és élvezd ki maximálisan az otthonod melegét télen!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr6914212385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása