Tartsd kontroll alatt a lakásod!
2016. december 06. írta: smarthome

Tartsd kontroll alatt a lakásod!

Az okosotthonok három fő előnye közül az egyik a kényelem. És itt most nem csak azokra a berendezésekre és készülékekre gondolunk, amik megkönnyítik az életet, mint az automatikusan felkapcsolódó lámpák, vagy a redőny, ami azonnal besötétít, ha elindítjuk a kedvenc sorozatunkat a tévében.

A kényelem részét képezi az is, hogy teljes ellenőrzést nyerhetünk az otthonunk felett, ráadásul az iNELS rendszerén belül ehhez elég csupán egyetlen vezérlő, amivel mindent irányíthatunk.

32383039_l.jpg

Az okos szett, amivel teljes ellenőrzést nyerhetsz az otthonod felett

A reggeli rohanásban sok mindent elfelejtünk, különösen akkor, ha egyszerre száz dologra kell figyelnünk. Hogy elkészüljön a reggeli, hogy a gyerek minden aznapi felszerelést elvigyen az iskolába, vagy hogy elküldjünk egy fontos e-mailt, még mielőtt beérünk a munkába.

 

A kocsiban vagy a metrón azután kezdődik a töprengés: „Vajon lekapcsoltam a villanyt? Emlékszem, hogy kijöttem a fürdőszobából, de épp akkor hívott a főnök, hogy mikor érek már be…” Vagy: „Letekertem a fűtést a hálószobában? Fölösleges, hogy egész nap menjen, amikor nem is vagyunk otthon. Odamentem a radiátorhoz, és már épp a csapon volt a kezem, amikor berohant a gyerek...”

 

És ezek a fránya gondolatok egész nap ott motoszkálnak a fejünkben, és nem hagynak nyugodni minket. Kivéve az iNELS „Teljes ellenőrzés otthona felett” okos szettjével, aminek a segítségével távolról is bármikor irányítható a teljes otthon, azaz leoltható az égve felejtett lámpa, de állítható a fűtés és a klíma is, méghozzá egy okostelefon segítségével.

 

A „Teljes ellenőrzés otthona felett” szett egy intelligens RF boxot, egy IP kamerát, 1 darab vezeték nélküli fényforrást és egy kapcsolható dugaljat tartalmaz, ami remek kiindulási alap egy távolról irányítható lakás kialakításához, hogy ne kelljen többé egész nap aggódni a ház biztonsága, és az energiapazarlás miatt.

 

Ha pedig mindez még nem lenne elég meggyőző érv, akkor íme egy újabb: a szett telepítése meglehetősen egyszerű – akár Te magad is elvégezheted, amiben a honlapunkon található videók is a segítségedre lesznek.

 

Egyetlen vezérlő mind felett...

 

Összeszámoltad már valaha, hogy hány távirányító van az otthonodban? A tévé és a rádió alap, de ott van még a hangrendszer a mozizáshoz, a set-top box vevőegység, a klíma, és ki tudja még, milyen egyéb berendezések. És azzal tisztában vagy, hogy hány darab elemet – jobb esetben újratölthető akkumulátort – használsz el évente?

 

Meglepődnél, ha tudnád.

 

A rengeteg elem nem csak a környezetszennyezés miatt rossz megoldás, de ki ne tapasztalta volna már, milyen idegesítő, amikor lemerülnek, és hiába nyomkodjuk a távirányító gombjait kétségbeesetten, nem történik semmi. Ráadásul a távirányítók egy sajátságos tulajdonsággal is rendelkeznek: néha egyszerűen eltűnnek, és nem győzzük keresni őket.

 

Az összes problémánk egy csapásra a múlté, ha a rengeteg távirányítót lecseréljük az iNELS okos szettjére, amivel az összes infra vezérlésű készüléket irányíthatjuk az okostelefonunkról. Legyen az a légkondicionáló, a televízió, a fűtés, a zenelejátszás, egyszóval minden olyan eszköz, amit eddig külön-külön kapcsoltunk ki és be.

 

Az „Egy vezérlő mindenhez” szett egy intelligens eLAN IR boxból, valamint három darab infra lencséből áll, amelyekből egy olyan rendszer állítható össze, ahol az infrás készülékek vezérlése nem is lehetne egyszerűbb. És ami igazán praktikus ebben a megoldásban, hogy ehhez fel sem kell állni a kanapéról, ha nem akarunk.

 

Ha például az eszünkbe jut, hogy jó lenne bekapcsolni a hálószobában a klímát, akkor csak az okostelefonunkat kell elővenni – ami egyébként is mindig a kezünk ügyében van –, és máris elvégezhetjük a szükséges beállításokat. Ugyanez a helyzet a tévével is, amit akár főzés közben is bekapcsolhatunk a gyerekszobában, amikor kezdődik a gyerkőc kedvenc műsora.

 

Ezzel a két szettel – vagyis a „Teljes ellenőrzés otthona felett” és az „Egy vezérlő mindenhez” szettekkel – a teljes irányítást a kezünkbe vehetjük a lakásunkban, és még a távirányítók okozta kényelmetlenségektől is megszabadulhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr5212027047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása