Netflix az okosotthonban: a tévézés igazi élménye
2016. március 24. írta: smarthome

Netflix az okosotthonban: a tévézés igazi élménye

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy a tévézés szinte a feltalálása óta töretlen népszerűségnek örvend. Egyesek szerint butít, mások azt hangsúlyozzák, hogy igenis lehet olyan csatornákat találni, ahol a szórakozás mellett tanulhat az ember. (Különösen igaz ez a természettudományos adókra.)

Egyre több az okostévé az otthonokban

Akárhogy is, valószínűleg nagyon kevés olyan háztartást találunk, ahol ne lenne legalább egy televízió, de mindinkább az a trend, hogy a lakás valamennyi helyiségébe kerül egy-egy készülék – a nappalitól egészen a gyerekszobáig.

Persze, a tévék is sokat változtak és fejlődtek az évek alatt. Eltűntek a hatalmas képcsövek, sőt, az LG már olyan kijelzőt is készített, amit akár össze is hajthatunk. Hogy hol a határ, az szinte megjósolhatatlan, az mindenesetre tény, hogy egyre többen vásárolnak okostévéket az otthonukba.

Az okostévék nagy előnye, hogy már nem csak mozizásra, és a kedvenc műsoraink nézésére használhatjuk őket, de a hálózatra csatlakoztatva akár internetezhetünk is rajtuk. A filmek és sorozatok szerelmeseinek pedig jó hír, hogy 2016 elejétől nálunk is elérhető a Netflix, a világ legnagyobb streamszolgáltatója, amit egy okostévén élvezhetünk csak igazán.

Mi az a Netflix?

Sokan hallottak már róla, de a legtöbben csak most ismerkednek vele – a Netflix végre Magyarországra is megérkezett. Akik találkoztak vele külföldön, azok minden bizonnyal örülnek a megjelenésének, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi az a Netflix, és mitől olyan különleges.

18888965_m.jpg

A Netflix Kaliforniából indult, és 2007-ben kezdte meg filmek, sorozatok és egyéb tartalmak streamelését. A világ több mint 190 országában van jelen, és már saját műsorokat is készít – az ő nevükhöz köthető például a nagy sikerű, Kevin Spacey főszereplésével futó Kártyavár.

Netflix: csak elindítja a műsort, és már nézheti is!

A Netflix specialitása röviden abban foglalható össze, hogy az általunk megnézni kívánt filmeket, sorozatokat nem kell letöltenünk, sem kikölcsönöznünk egy online tékából. A műsorokat ugyanis a szolgáltató szerveréről játszhatjuk le azonnal – ezt nevezik streamelésnek –, vagyis csak elindítjuk a kiválasztott műsorszámot, és már dőlhetünk is hátra a kanapén.

Az egyedüli negatívum, hogy a műsorok egyelőre nem érhetőek el magyar nyelvű szinkronnal, és a feliratozás sem megoldott még, de ami késik, nem múlik.

A szolgáltatást egy fix havidíj ellenében vehetik igénybe a filmrajongók, ezért az összegért viszont azt néznek meg az előfizetők és annyiszor, amit és ahányszor csak akarnak. Ha a kedvük úgy tartja, akár a nap 24 órájában Netfixezhetnek! 

Márpedig ha arra gondolunk, hogy egy film kikölcsönzése mennyibe kerül, és hogy a legtöbb esetben egy-két napunk van rá, hogy megnézzük, akkor semmi kétség, hogy a Netflix nem csak rugalmas, de gazdaságos is.

Netflix az okosotthonokban

Ha már van Netflix előfizetésünk, akkor a tékában található műsorokat egyaránt nézhetjük egy okostévén, egy laptopon, az asztali számítógépen, egy applikáció segítségével pedig a telefonunkon is.

A tévézés élménye tovább fokozható, ha olyan kényelmi funkciókat kapunk mellé, mint amiket az iNELS multimédia rendszere nyújt a felhasználóknak.

Az iNELS multimédia rendszer, ami új szintre emeli a tévézést

Az iNels rendszerrel felszerelt otthonokban a központi vezérlés révén valamennyi funkció irányítható. Nem csupán a világítás és a fűtés, de a multimédiás rendszer is.

Az iNELS „többszobás” (MultiRoom) funkciónak köszöntetően ugyanis Ön a lakás bármelyik helyiségében nézheti például a Netflixen elindított filmet, ráadásul épp a megfelelő pillanattól.

Képzelje el, hogy a konyhában, főzés közben kezdte el nézni kedvenc sorozatát, de úgy dönt, hogy inkább a hálószobában fejezné be azt. Mindezt gond nélkül megteheti az iNELS multimédiás rendszer segítségével, továbbá arra is lehetősége van, hogy a nappaliból indítson el egy filmet a gyerekszobában.

Sőt, elfelejtheti a redőnyöket és a hangrendszer beállítását is, az iNELS ugyanis ezt is megteszi Ön helyett. Hát lehetne még ennél is gondtalanabb a mozizás?

A Netflix és az iNELS Multimédia Rendszere remekül kiegészítik egymást, hogy a filmnézés valóban tökéletes élmény legyen az Ön számára!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr368523662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása