A jövő intelligens otthonai - Amikor a szívverésünk sem titok
2015. november 29. írta: smarthome

A jövő intelligens otthonai - Amikor a szívverésünk sem titok

Ijesztő és félelmetes? Tiszta Orwell: 1984, igaz? Sőt, azt is kérdezhetjük, hogy hol van a privát szféra...

Szinte látjuk magunk előtt az ilyen hírek hallatán az otthont, ami még a szívverésünket is monitorozza, és biztos, hogy rosszban sántikál.

Ha valóban így gondoljuk, akkor van egy rossz hírünk: az intelligens otthont ellenségnek akarjuk gondolni, miközben nemcsak a barátunk, de oltalmazónk is lehet.

15849398_m.jpg

Mit tudhat majd a jövő intelligens otthona?

Szakértők szerint az intelligens otthonok hamarosan elég felkészültek és okosak lesznek ahhoz, hogy meg tudják majd különböztetni a családtagokat és vendégeket azok ujjlenyomata, testhőmérséklete vagy épp szívverésük ritmusa alapján.

A talán nem is olyan távoli jövőben egy egyszerű eszköz (például egy karperec) használatával a rendszer azonosítani tud majd minket, és így biztosíthatja majd a számunkra megfelelő fényviszonyokat, hőmérsékletet vagy épp zenét/szórakoztatást.

Mindent, amire előre beprogramoztuk; amit megtanítottunk az intelligens otthonnak.

Hihetetlennek hangzik, pedig karnyújtásnyira van tőlünk

A sci-fibe illő kép megvalósításán nagyon sok cég dolgozik, és annak elérése közelebb van, mint gondolnánk.

A Vectorform például kifejlesztett egy Moto 360 nevű androidos okosórát, ami átalakíthatja eddigi életünket, és megteremti a lehetőséget, hogy elszakadva a mobilunktól, úgy maradjunk kapcsolatban a világgal, hogy közben nem szakadunk le tőle.

Talán épp ez lesz az az eszköz, amit könnyedén összeköthetünk az automatizált és intelligens otthonokat vezérlő rendszerrel?

A bevezetéstől lényegében nem is a technológia fejlettsége, hanem a felhasználók felkészültsége választ el: sok cég szerint az átlagember még nem áll készen ennek befogadására, de ez folyamatosan változik. Persze, szükségünk van még egy tökéletes applikációra is.

Egy ilyen rendszer ráadásul nemcsak a kényelmet biztosíthatja számunkra, hiszen tovább is fejleszthető: egy minket rendszeresen monitorozó, biztonságos rendszer , amelyik figyeli a szívverésünket, akár az oltalmazónk is lehet, hiszen baj esetén azonnal értesítheti a mentőket vagy épp a rendőrséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr928125132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása