Zene nélkül mit ér… az okosotthon? 6 tipp az okos zenehallgatáshoz
2017. június 09. írta: smarthome

Zene nélkül mit ér… az okosotthon? 6 tipp az okos zenehallgatáshoz

A zene a mindennapjaink meghatározó része. Hallgatjuk, ha szomorúak vagyunk, ha jó a kedvünk, szerelmi bánatunkban, a reggeli készülődés közben, de akkor is, ha a barátainkat hívjuk át vacsorázni, a futáshoz készített listáról már nem is beszélve.

 

elkoep_20.jpg

De nem csak abban különbözünk egymástól, hogy milyen zenét hallgatunk, hanem abban is, hogy hogyan tesszük azt. Egyszerűen bekapcsoljuk a rádiót, az iTunes-t használjuk, vagy összeállítunk egy saját lejátszási listát, és azt indítjuk el, amikor hazaérünk.

Mondanunk sem kell, hogy egy okosotthonban a zenehallgatás is egy magasabb szintre lép, hiszen rengeteg hasznos funkció és lehetőség áll a rendelkezésedre.

1. Hallgass zenét minden helyiségben!

Talán te is gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne a lakás vagy a ház valamennyi helyiségében zenét hallgatni, nem csak a nappaliban, ahol a legtöbbünknél a Hi-Fi található.

Egy okosotthonban ez minden további nélkül megoldható, persze, ehhez kell némi technikai előkészület – hangszórók a szobákba –, de ha ezzel megvagy, már gyerekjáték az egész.

Helyezz el erre a célra dedikált érintőképernyőt az adott helyiségben, amiről azután minden további nélkül vezérelheted a zenét, és elindíthatod a kedvenc lejátszási listádat.

2. Férj hozzá mindenhonnan a tárolt zenéidhez!

Az összes tárolt zenét hallgathatod az egész lakást behálózó hangszórórendszeren keresztül, amit azután többféle módon is elérhetsz. Irányíthatod az okostelefonodról, egy érintőképernyőről, vagy éppen a fali konzolról.

Így akármihez is van hangulatod, és bármelyik helyiségben is vagy, mindig élvezheted a zene kellemes hatását: relaxálhatsz egy andalító dallamra, vagy csaphatsz bulit a konyhában főzés közben, csak rajtad áll.

3. Zuhanyozz ritmusra!

Van a lakásban egy helyiség, ahol sokan szívesen hallgatnának zenét, de nem adottak ehhez a feltételek. Egy intelligens otthonban a fürdőszobában sem kell lemondanod a muzsikáról ugyanis számtalan megoldás kínálkozik rá, hogy kedvenc ritmusaidat hallgasd, akár ebben a helyiségben is.

Képzeld el például, hogy belépsz a fürdőbe, felkapcsolod a lámpát, és ezzel együtt a zene is rögtön elindul. Így máris hangulatosabb a reggeli tusolás vagy borotválkozás, mintha mindezt a nyomasztó csendben tennéd. Hát nem nagyszerű?

De ennél is továbbmehetsz, ugyanis ha magába a zuhanykabinba installálsz érintőképernyőt, illetve hangszórókat – természetesen arra ügyelned kell, hogy mindez legyen vízálló –, akkor zuhanyozás közben is testközelből élvezheted a zenét.

4. Zene neki és neked

Nagyon ritkán fordul elő, hogy két ember ízlése teljesen megegyezzen, bármennyire is illenek egymáshoz. Éppen ezért érdemes két lejátszási listát készítened – egyet neki, egyet pedig magadnak.

Az így beprogramozott beállítások lehetővé teszik, hogy mind a ketten a nektek tetsző összeállítást indítsátok el.

De nem kell itt megállnod. Hozzárendelhetsz ezekhez a beállításokhoz egyes napszakokat, bizonyos audiózónákat a lakáson belül, vagy kijelölt gombokat a panelen.

5. Programozd az érintőképernyőt kedved szerint!

Az érintőképernyőn található gombokat az igényeidnek megfelelően programozhatod be. Hogy mire is gondolunk?

Például arra, hogy dupla érintésre kikapcsol a zene, de más beállításokat is megadhatsz, melyeknek tulajdonképp csak a képzeleted szab határt.

Hozzárendelhetsz a családtagokhoz pl. színeket is, így amikor elindul a kedvenc lejátszási listájuk, akkor azt más-más színű LED jelzi majd.

6. Hozz létre jeleneteket a zenékhez!

Vannak zenék, amiket leginkább félhomályban élvezünk. Egy romantikus dalcsokor egy randis estéhez nem képzelhető el a megfelelő hangulatvilágítás nélkül.

Hozz létre egy „jelenetet”, és amikor elindítod az adott listát, a fények máris alacsonyabb fokozatra kapcsolnak, és kellően intim hangulatot varázsolnak a meghitt estéhez.

Ezzel a korántsem teljes tipplistával mindössze ötleteket szerettünk volna adni neked ahhoz, hogy lásd, mire képes egy okosotthon, legyen akár szó egy olyan hétköznapi dologról, mint a zenehallgatás.

A lehetőségek tárháza gyakorlatilag ezen a területen is végtelen, ha pedig nem boldogulnál, vagy kérdéseid lennének, mi mindenben a segítségedre leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr312567985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása