A tél nem fog ki rajtunk
2015. november 05. írta: smarthome

A tél nem fog ki rajtunk

Nincs mese nyakunkon a tél, mikor is mindennapjaink központi problémája lesz a fűtés. Ez igaz a gázkonvektoros vagy radiátoros rendszerek esetében is, de még nagyobb probléma lehet ott, ahol hősugárzó, olajradiátor, vagy mobil klíma hivatott biztosítani a meleget.

Az ilyen helyiségek jó részében ugyanis (legyen az lakóház, iroda, vagy egy garázs), nincsen egyéb hőforrás, így pedig a hideg még nagyobb erővel talál ránk. Ennek apropóján említést kell tennünk a hétvégi házakról is, hiszen a nyaralók téli fűtése is minden évben kérdéses.

tavvezerelt_futes.jpg

Az ELKO EP okos fűtés szettje azonban megoldás lehet a problémára egyszer és mindörökre. A szett ugyanis lehetőséget kínál a hősugárzó, olajradiátor, vagy mobil klíma programozott vezérlésére legyen az bármilyen régi. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy költséghatékonyan, ugyanakkor melegben vészelhetjük át a hideg hónapokat.

Hogyan működik?

Természetesen okosan. A vezeték nélküli termosztátot csak el kell helyezni a helyiségben egy tetszőleges helyen (mivel vezeték nélküli, nem kell automatikusan a falra rögzíteni, hiszen akár a dohányzóasztalra is rátehetjük, mivel az elemes működésnek köszönhetően elhelyezése nincs helyhez/vezetékhez kötve) és máris mi szabályozhatjuk, hogy mikor, hány fok legyen az adott helyiségben. Ésszerű beállításokkal az energiafogyasztásunkat így jóval hatékonyabbá tehetjük, a korábban megszokottakhoz képest.

A kívánt hőmérséklet egyszerűen, mindössze néhány gombnyomással beállítható a termosztáton, és innentől az intelligens egység méri és szabályozza a helyiség hőmérsékletét. Így mindig biztosak lehetünk abban, hogy a kívánt hőfok elérésekor automatikusan kikapcsol majd a fűtőtest, azaz nem fűtünk feleslegesen. Amikor pedig a helyiség levegője ismét hűlni kezd, akkor bekapcsol. Magyarul mindig pont annyi lesz a hőmérséklet amennyit mi magunk szeretnénk.

A szett segítségével időpontokhoz kötött napi/heti fűtési programokat is beállíthatunk. Hogy ez mit jelent? Például azt, hogy ha csak estére kell felfűteni a helyiséget, akkor a fűtőegység napközben csak egy minimum hőfokon tartja majd a lakás hőmérsékletét, és csak a beállított időpont előtt kezdi el azt melegebbre felfűteni. Ráadásul egy termosztáttal nem egy, hanem akár négy különböző fűtési kör is vezérelhető, ami akár négy helyiség fűtésvezérlését is jelentheti.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy egy kis befektetéssel és átgondolt fűtési beállításokkal jelentős mennyiségű energiát spórólhatunk meg a téli hónapok alatt anélkül, hogy fagyoskodnunk kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr378052290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása