Kérdések a vezérléssel kapcsolatban
2015. április 30. írta: smarthome

Kérdések a vezérléssel kapcsolatban

Az okos eszközök korát éljük, amelyek közül a legkomplexebb megoldás az okos ház. Míg maga a rendszer összetett, addig az irányítása rendkívül egyszerű, ráadásul többféle eszközről is történhet, az okostelefon és a táblagép mellett, lehetnek ezek a Samsung Smart tévéi is. Hogy hogyan kerül rá a vezérlőfelület, azaz az applikáció ezekre az eszközökre? A fiatalabb generációnak valószínűleg már magától értetődik, hogy egyszerűen le kell csak tölteni az Apple Store vagy a Google Play áruházakból. Attól függően természetesen, hogy milyen operációs rendszer fut a készülékünkön.

Miután letöltöttük az alkalmazást érdemes megnézni, hogy pontosan mit is vezérelhetünk mostantól a telefonunkról, tabletünkről vagy éppen a tévénken keresztül. Ha egy mondatban akarunk válaszolni, akkor mindent, ami automatizálva lett a lakásunkban vagy a házunkban. Ha ki akarjuk fejteni a dolgot, akkor bizony, hosszabb lesz a válasz.

shutterstock_139101215_kicsi.jpg

Világítás, redőnyök, fűtés, multimédia, kamerák, légtechnika, háztartási gépek, garázsok, kapuk, biztonsági rendszer, öntözőrendszer, szauna, jakuzzi, medence és a felsorolás még koránt sem teljes. Hogyan férhet el ennyi minden egyetlen kicsi kijelzőn, vagy a tévé esetében nagyon? Természetesen okosan! Az irányítandó dolgok menük alá rendeződnek és minden egyes eszköz mellett megtalálható az is, hogy mit tudunk vele csinálni.

Az iNELS rendszere azért is okos, mert gondol mindenre. Mi történik például, ha elromlik vagy elveszik a telefon, a táblagép? Ezek sajnos elő szoktak fordulni és igen, bármikor meg is történhetnek. Ott maradunk felkapcsolt lámpákkal és kikapcsolt fűtéssel? Dehogy, természetesen minden vezérelhető manuálisan is, vagyis a villanyt, a fűtést és bármi mást is tudunk irányítani kézzel, ha arra van szükség.

Szintén fel szokott merülni a kérdés, hogy csak egy eszközről vezérelhető-e a ház. Vagyis, hogy a családfő letölti az alkalmazást a telefonjára és onnantól csak ő irányíthat mindent? Természetesen nem, a családból bárki letöltheti saját készülékére az applikációt és ugyanúgy tudja vezérelni az eszközöket, mint a többiek. Csak csendben mondjuk: akár játékos csínyeket is elkövethetünk…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr757416754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása