Igazán magával ragadó saját házimozi
2017. március 13. írta: smarthome

Igazán magával ragadó saját házimozi

A mozizás még mindig az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység. Az emberek szeretnek elmerülni egy-egy vicces vagy izgalmas történetben, ami kikapcsolja őket, és kiragadja a hétköznapi rutinból. A moziba járás lehet családi, baráti vagy randis program is, de mi van akkor, ha nincs hangulatunk kimozdulni otthonról, vagy épp a kedvenc sorozatunkat akarjuk megnézni, méghozzá a lehető legjobb minőségben?

Akkor csak le kell ülnünk a házimozi elé, és már kezdődhet is a film!

17058411_l.jpg

Mozi vs. házimozi

Idővel minden filmet adnak a tévében, sőt, az olyan 21. századi szolgáltatásokkal, mint a Netflix vagy az Amazon Prime, már jóval a tévépremier előtt megnézhetjük akár a 2-3 hónapos filmeket is. A baj csak az, hogy egy átlagos nappali kanapéján ülve az élmény egy jelentős részéről le kell mondanunk – a hatalmas képről, a lenyűgöző színekről, valamint a semmihez se fogható hangzásról.

Pedig ezek napjainkban ugyanúgy hozzátartoznak a filmekhez, mint a színes képkockák, és együtt adnak komplex élményt.

Szerencsére ma már nem kell lemondanod a tökéletes moziélményről, a technika fejlődése ugyanis lehetővé teszi, hogy a mozi beköltözzön a nappalidba, és vele együtt a kristálytiszta kép, valamint a mindent betöltő hang is.

De ez még nem minden! Elfelejtheted a sorban állást a mozipénztár előtt, és nem kell hallgatnod, ahogy a melletted ülő pattogatott kukoricát ropogtat, ami, lássuk be, elég idegesítő tud lenni. Ráadásul a nyomasztó tömeget is elkerülheted, ami egy-egy régóta várt film esetén igen gyakori a mozikban.

A házimozi, amiben elmerülhetsz

A mai házimozik már egészen más kategóriát képviselnek, mint az elődeik. Ha megfelelő méretű a nappalid, akkor akár egy majd’ kétméter átmérőjű, Ultra HD felbontású készüléket is felszerelhetsz a falra, a modern hangrendszerek pedig olyan surround élményt nyújtanak, amit eddig csupán a mozikban tapasztalhattál meg.

Csak dőlj hátra kényelmesen a fotelben, és merülj el a képben, ami szinte magába szippant, és élvezd a hang- és háttérsugárzók által köréd varázsolt részletgazdag hangzást akár a családoddal, akár a barátaiddal. Vagy egyedül, ha épp ahhoz van kedved!

A 4K-tól a 3D-ig

Az ördög a részletekben rejlik, csakúgy, mint a tökéletes képi élmény. Ehhez pedig ma már számtalan nagyfelbontású tévékészülék vagy projektor közül választhatsz, és csak rajtad múlik, hogy melyik mellett döntesz.

A 3D tévékkel házhoz mennek azok a gigantikus alkotások, amik eddig csak a mozikban voltak elérhetőek, és amikkel úgy érezheted, hogy te is része vagy a kalandoknak.

A 4K – vagy más néven UHD – kijelzők 3840x2160 pixeles felbontása olyan tűéles képet biztosít, hogy akár egy pitypang ernyőcskéin is megszámolhatod a szőröket, de ami ennél fontosabb, hogy hihetetlenül részletgazdag a képük, így tényleg nem maradsz le egyetlen fontos dologról sem.

A te kezedben van az irányítás

A saját házimozi egy további előnye, hogy az irányítás mindvégig a te kezedben van. Akkor állítod le a filmet és tekered vissza, amikor akarod: fontos bejövő hívásod van, vagy a gyerkőc éhezett meg? Semmi gond, csak nyomd meg a „Stop” gombot, majd folytasd onnan a filmet, ahol abbahagytad. Ez szinte megfizethetetlen, nem igaz?

33458365_l.jpg

Használd ki az okosotthon előnyeit!

Házimozirendszert akár te magad is összerakhatsz otthon, de meg is terveztetheted szakemberekkel. Ennek az az előnye, hogy minden pontosan oda kerül, ahová kell, plusz nem neked kell időt és energiát nem kímélve megkeresned az igényeidhez illő berendezéseket.

Ha már elkészült a saját, magával ragadó házimozid, akkor használd ki az iNELS intelligens otthon rendszer előnyeit, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé tedd a családi filmnézést. Felejtsd el a redőnyök leengedését vagy a villany lekapcsolását – indítsd el a filmet, és a lakásod mindezeket megteszi helyetted.

Neked pedig csak annyi a dolgod, hogy kitöltsd az üdítőt, megcsináld a pattogatott kukoricát – sajnos, ilyen gépből egyelőre nem létezik okos változat –, és felhőtlenül szórakozz.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr8312321693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása