Egy lépés a gondoskodásért
2015. június 30. írta: smarthome

Egy lépés a gondoskodásért

A megváltozott társadalmi struktúrákból és az emberek nagyvárosokban betöltött szociális helyzetéből adódóan egyre nagyobb probléma az idősek gondozása. Ez nagyon sajnálatos, de így van. A felnőttek dolgoznak és nincs idejük napközben figyelni idős szeretteikre, mint korábban, amikor nemcsak generációk, de soktestvéres családok éltek együtt és így valaki mindig otthon tudott lenni az idősekkel.

Gyakran fordul elő olyan szituáció, amikor egy hajlott korú embert már nem lehet magára hagyni, ugyanakkor az állandó egészségügyi gondozás vagy az idősek otthona sem indokolt még. A téma komolyságából adódóan sem kívánjuk az okosházakat a probléma maradéktalan megoldásaként beállítani, de érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy egy smart home nagyban képes enyhíteni ezen a problémán.

Ha például az otthonunk különböző helyiségeibe kamerákat szereltetünk, akkor egy egyszerű Wi-Fi kapcsolat révén bárhonnan és bármikor ellenőrizhetjük, hogy mi történik otthon, ez esetben az idős családtagjainkkal. Csupán egy ingyenesen letölthető applikációt kell telepíteni az okos telefonunkra vagy a táblagépünkre és máris a nap 24 órájában bepillantást nyerhetünk az otthonunk bármely zugába, kezdve a nappalitól a fürdőig.

shutterstock_95311888.jpg

Általában a mindennapi munka az, ami gátat vet neki, hogy ezekben az átmeneti időszakokban, vagy kényes helyzetekben magukra merjük hagyni az érintetteket. Ha azonban bármikor rá tudunk nézni, akár a munkahelyünkről is, hogy mi történik otthon, akkor az több mint megnyugtató. Sőt ennél többre is képes egy megokosított kamerarendszer, hiszen nem csak láthatjuk, mi zajlik odahaza, de folyamatosan kommunikálhatunk is távolról szüleinkkel, nagyszüleinkkel.

Ha bármi problémát észlelünk, akkor a fali hívón keresztül már haza is telefonálhatunk, ráadásul a beépített kijelzőnek köszönhetően, nem csak hallanak, de látnak is bennünket az otthoniak. Ez egyrészt szintén megnyugtató lehet számukra, másrészt pedig jobban el tudjuk magyarázni az adott problémára való megoldást. Egy próbát mindenképpen érdemes tenni vele, hiszen több mint sok, amit egy kis szerencsével nyerhetünk egy ilyen rendszerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr137586532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.