Okosan, azaz kényelmesen
2015. április 16. írta: smarthome

Okosan, azaz kényelmesen

A rohamos technikai fejlődésnek a sok pozitív hozadéka mellett, van egy negatív, ugyanakkor természetes velejárója is. Miszerint szorongunk, vagy inkább ódzkodunk az új dolgoktól. Ez érthető, hiszen annyi új dolog vesz bennünket körül, hogy nem tudjuk követni a ritmust, és amit nem ismerünk, attól félünk, még akkor is, ha nincs rá okunk.

Ez az okos házak vagy smart homeok esetében is így van. Számos netes fórumon olvashatók az ellenérvek az automatizált otthonnal kapcsolatban, amelyek azonban valójában csak alaptalan félelmek. Az okosház egyetlen célja és feladata, hogy kényelmesebb és biztonságosabb életet nyújtson számunkra, melyet maradéktalanul be is teljesít.

02h99575.jpg

Akik smart homeban élnek biztosan egyetértenek abban, hogy nagyobb biztonságban érzik magukat, mint korábban és több szabadidővel rendelkeznek, mivel a ház egy csomó dolog alól mentesíti az embert. Apróságnak tűnhet, pedig valóban nagyszerű dolog, ha magától értetődő az optimális hőmérséklet. Lehet azt mondani, hogy csak be kell állítani egy kapcsolót, amit bárki játszi könnyedséggel megtehet, de ebben az esetben megfeledkezünk az idő tényezőjéről. Nem azért lesz kényelmesebb az életünk, mert nem kell manuálisan megnyomnunk egy gombot, hanem mert munkából hazaérve meleg fogad bennünket, és nem kell egy órát várni, amíg az ideális hőmérsékletre felfűt a rendszer.

Példáktól függetlenül, az okos ház olyan, mint mi, ezért nem kell tartani tőle és ezért nem lehet csalódni benne. Azt csinálja, amire programoztuk. Maximálisan saját elképzelésünkhöz igazíthatjuk. Ha azt akarjuk, hogy húzódjon fel a redőny, ha valaki elmegy a ház előtt, az fog történni. Ha nem akarjuk, akkor nem húzódik fel. Beprogramozhatunk mást, például, hogy kapcsolódjon fel a villany, vagy éppen induljon el a locsolórendszer. 

A fentiek nem csak attól tölthetnek el bennünket megnyugtató érzéssel, mert jobban védve vagyunk a betörőktől, hanem azért is, mert jó érzés tudni, hogy mindent az irányításunk alatt tudhatunk. Valamit irányítani egyet jelent a biztonsággal, valamit automatikusan megkapni pedig a kényelemmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr767370454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.