Az okos otthon előnyei
2015. március 26. írta: MySmartHome

Az okos otthon előnyei

Ha valakiben felmerül a gondolat, hogy szeretne egy okosházat, rögtön megszólal egy másik hang is: „miért is jó ez nekem?” Milyen előnyei vannak vajon egy ilyen rendszernek, mitől és miért lesz jobb az otthonunk?

large-image-for-smart-phone-smart-home-article.jpg

Találóbb úgy megválaszolni a kérdést, hogy nem (csak) az otthonunk lesz jobb, hanem az életünk is. Az iNELS rendszer ugyanis nem csupán egy lehetőség korunk okos megoldásai közül, hanem a mindennapi életünk számos pontját pozitívan megváltoztató komplett szisztéma. Amíg nem felejtettük bekapcsolva a vasalót, addig csak jól hangzik, hogy távolról is áramtalanítani tudjuk a rendszert, de amit ez egyszer megtörténik, rájövünk, hogy mennyire nagyszerű is, hogy nem kell gyomorgörccsel hazavezetni, hogy megelőzzünk egy esetleges balesetet.

A fűtés szabályozásában szintén nem az a legjobb, hogy automatikusan megoldja helyettünk a vezérlést, hanem az, hogy a havi elszámolásnál a korábbi összeghez képest harmadával alacsonyabb díjat kell majd befizetnünk. Mindezt úgy, hogy a hétköznapokban semmire sem kellett odafigyelnünk és mégis a számunkra tökéletes hőmérséklet fogadott bennünket esténként. Ezért hívjuk a rendszert okosnak, mert olyan dolgok érhetők el általa, melyek korábban nem, vagy csak nehézkesen voltak megoldhatók. 

Nem véletlen, hogy egyre több szálloda vagy irodaépület választja ezeket a rendszereket, hiszen ebben az esetben hatványozottan érezhető az égve felejtett villanykörték forintosítható következménye. Valószínűleg sokan egyetértenek abban, hogy otthon sem hátrány, ha nem világítjuk egész nap az üres tereket, és hogy szabad óráinkban nem azon kell agyalnunk, hogy vajon mit felejtettünk bedugva, melyik égőt hagytuk égve.

Tehermentesítés és szabadság, ezt jelenti az iNELS. A mindennapi teendőink alól tehermentesít bennünket az intelligens otthonunk, ami egyet jelent a szabadsággal, aminek ugyancsak híján vagyunk rohanó világunkban. Nem kell többet a szellőztetésre, lakásunk biztonságára, a kert meglocsolására vagy épen az energiafogyasztásra figyelnünk, helyette olyan dolgokkal foglalkozhatunk, melyek igazán fontosak a számukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr837303406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wazzed 2015.03.26. 17:50:08

Mindent megtudtunk ebből a fizetett cikkecskéből.
Köszönjük, iNels, leülhet.

badogosmester 2015.03.27. 09:20:04

Legalább egy képet tettél volna be.
Nekem Nest van otthon és az valóban megspórolt nekem 30%-ot.

Palladrin 2015.03.27. 09:49:38

Nekem meg passzív házam van, így eleve 0 a rezsi :)

rezgaras 2015.03.27. 14:57:04

Voltam egy ilyen szupermodern, na nem egészen, csak félig okos szállodai szobában. A fűtőventillátor hangos volt és nem lehetett kikapcsolni. Ha az ember hidegebbre rakta a klímát, akkor hűtőventillátorként indult el újra. Az éjszaka folyamán kétszer is magátó bekapcsoltl a lámpa.

Jó ötlet, ha az egész rá van kötve az Internetre. A hackerek élvezni fogják, amikor betörnek és elállítanak mindent. 50 fok lesz otthon, amikor hazaérünk és a kádból már több órája kifolyik a víz...