Az otthonodról kialakult összkép és a biztonságod múlhat a kapcsolók, aljzatok kiválasztásán
2018. január 04. írta: smarthome

Az otthonodról kialakult összkép és a biztonságod múlhat a kapcsolók, aljzatok kiválasztásán

Az otthonunk felújítása során a kiegészítő elemek teszik fel az i-re a pontot, mégis sokan elsiklanak az olyan apró részletek felett, mint a kapcsolók és a konnektorok kiválasztása. Érthető, hogy a felújítás vagy az építkezés végére elfogy a türelmünk, de a rosszul kiválasztott elemek megtörik az összképet, ráadásul a biztonságunkat is veszélyeztethetik.

osszkep_biztonsag.jpg

A döntésnél ez a két szempont dominál

Amikor a lakásunkba választunk egy kiegészítőt, a kínálatot nézve elsősorban két szempontot tartunk szem előtt: a megjelenést és az árat. Nincs ez másképpen a kapcsolókkal, valamint dugaljakkal sem, amikor az adott darabot gondolatban elhelyezzük az új helyén. Vigyünk haza eleganciát az üveg vagy gránit elemekkel, legyünk modernek a fém letisztultságával vagy maradjunk a természetességnél, a fából készült keretekkel? Vagy esetleg válasszuk a sztenderd fehér színű műanyag kereteket és fedlapokat? Ez nem csak a kapcsolókra és a dugaljakra, de a többi lakásszerelvényre is vonatkozik. Ilyenek pl. a fali termosztátok, fényerőszabályzók, különböző aljzatok, rádió, televízió, műholdas és adat csatlakozók, stb. Érdemes olyan márkát választani, amelyben az összes szükséges mechanizmust megtaláljuk, hiszen így az egységes stílus kiválasztásán keresztül tudjuk leginkább megteremteni az összhangot otthonunkban.

 

A kapcsolók és dugaljak választásánál alapvető a biztonság

A szerelvényeknél azonban ennél több jellemzőre is érdemes odafigyelnünk. Többek között a biztonságra. Amikor belevetjük magunkat a különböző márkák tanulmányázásába, úgy érezhetjük, kompromisszumot kell kötnünk a védelem, a küllem és a megfizethetőség között.

Ez azonban nem igaz egy jól megtervezett termékcsaládnál. Ilyen a portugál EFAPEL vállalat Logus90, szerelvénycsaládja, ahol a díizájn találkozik a pénztárcabarát árszínvonallal, a biztonság pedig túlteljesíti az elvárt szintet – így garantálva, hogy mindenki nyugodtan alhasson.

 

Ilyen, amikor egy rendszer túl van biztosítva

A hétköznapokban bele sem gondolunk, hogy minden egyes villanykapcsoláskor egy érintésre vagyunk az áramtól. Ezért fontos egyrészt a tökéletes szigetelés, másrészt az elektromos tűztől való védelem.

A Logus90 szerelvényeket gyártó EFAPEL vállalat csapata ebből a szempontból olyan, mint egy mindent túlbiztosító, aggodalmas szülő. A védelmet több fokozatban garantálják. A vezetékeket hátulról vezetik a szerelvénybe ­– így ha például egy leleményes gyerek leszedi a fedlapot és a gombokat, akkor sem áll fenn az áramütés veszélye, hiszen tökéletesen elszigeteli a felhasználókat a vezetékektől.

Másrészt a kapcsolócsalád szerelvényei nem igen tudnak kigyulladni, mert speciális 650 °C–ig hőálló önoltó műanyagból készülnek. Ez elsőre talán túlzásnak látszik, de valójában nem lehetünk elég óvatosak, ha a családunkról van szó.

 

Nincs kompromisszum

A szerelvényekkel a lakberendezés olyan elemeiről beszélünk, amelyek költségüket és méretüket tekintve egyaránt elmaradnak a bútoroktól vagy az alapvető háztartási gépektől (például egy hűtőtől). Ennek ellenére frusztráló, ha a korlátozott választék miatt nem tudjuk a képzeletünkben megjelenő képet életre hívni, tehát nem kapjuk vissza az álomotthonunkat.

Persze vannak olyan helyzetek az életben, amikor kénytelenek vagyunk egyezséget kötni. A szerelvényeknél ez általában az ár és a kínálat közötti választást jelenti. A Logus90-nel szerencsére a piacon tapasztalható átlagáron szinte mindent megvalósíthatunk – persze mindenki a saját pénztárcájához igazíthatja az elképzeléseit, hiszen az átlagostól a prémiumig mindent megtalálunk.

 

Te sem akarod néhány évente cserélni a kapcsolókat?

A szakértők pontosan tudják, hogy kapcsoló és kapcsoló között óriási a különbség a tartósság tekintetében. Laikusként ezt úgy érzékeljük, hogy néhány év használatot követően nehezebben kapcsolható fel vagy le a villany, mert olyan, mintha beragadt volna.

Persze az eszköz van értünk és nem mi az eszközért, egy nagyobb családnál pedig elkerülhetetlen az állandó kapcsolgatás. Ha jobban belegondolunk, ez éves szinten több ezer alkalmat jelent, ami sok kapcsolón nyomot hagy, vagyis elszíneződik, megkopik a felülete. Hiába a takarítás, a kosz nem tűnik el, a további használattól pedig egyre csúnyább lesz.

Előbb-utóbb megunjuk a látványt, és kicseréljük, abban a reményben, hátha ezúttal időtálló termék mellett tettük le a voksunkat. A Logus90-nel ez elkerülhető, mert olyan festéket, valamint műanyagot fejlesztettek ki, ami nem lép reakcióba a bőr faggyújával, amely az elszíneződésért elsősorban felelősnek tekinthető. Egyébként a Logus90 termékeket ezeknél a viszonteladóknál szerezheted be.

 

Átalakítás felesleges villanyszerelés nélkül

Ahogyan változunk, úgy alakul át az ízlésünk is. Ez az ételekre, a ruhákra és a lakberendezési irányzatokra egyaránt érvényes. A lakásfelújítás nemcsak új falszínt, tapétát, burkolatot, bútorokat jelent. Kiterjed az olyan kiegészítőkre, mint a kapcsolók és dugaljak fedlapja.

Ehhez nem feltétlenül kell egy egész villanyszerelési procedúrának társulnia, a legpraktikusabb megoldás, ha a szerelvény érintetlenül marad, és egyszerűen egy új burkolat kerül rá – az aktuális ízlésünknek és az otthonunk új dizájnjához illeszkedően.

 

 

A falak apró kiegészítői a hagyományos, valamint az okosotthonokban egyaránt megjelenhetnek, a modern technológia ugyanis nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a már megszokott módon vezéreljük az egyes funkciókat. A Logus90 akkor is jó választás, ha néhány év múlva úgy döntünk, beszereljük az okosotthon egyes funkcióit (pl. fűtés, redőny, kapunyitás vezérlése), mert a termékek többsége automatizálható. A Logus90 termékeket ezeknél a viszonteladóknál szerezheted be.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr9113541129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása