Jamie Oliver budapesti étterme és az iNELS okos megoldásai
2016. november 10. írta: smarthome

Jamie Oliver budapesti étterme és az iNELS okos megoldásai

Néhány hónappal ezelőtt szinte minden attól volt hangos, hogy a Jamie's Italianba, a világhírű angol szakács étteremláncába már mi, magyarok is elmehetünk, és ehhez csak annyit kell tennünk, hogy felsétálunk a Budai Várba.

Az étterem a hagyományok és a modernitás sajátos elegye: bár az ételek autentikus receptek alapján, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, mégis kaptak egy kis modern csavart. De nem csak a fogásokat értelmezték újra, hanem a világítást és a terasz hűtését is, ezeket ugyanis az iNELS rendszereivel irányítják az étteremben.1.jpg

A világításért és a terasz hűtéséért és fűtéséért is az iNELS felel.

A Jamie's Italian étteremben alapvetően a világítást vezérli az iNELS, de a hűtés és a fűtés irányítása is ezzel a rendszerrel történik. Nyáron, a nagy hőségben a terasz hűtése a feladat, a hűvösebb hónapokban pedig a fűtése, hogy a vendégek igazán jól érezzék magukat, és a lehető legnagyobb komfortban fogyaszthassák el azokat az ízletes ételeket, amiket a hely kínál.3_1.JPG

A terasz hűtése során a személyzet a nagynyomású víz mágnesszelepeit, valamint a ventilátorokat vezérli táblagépről, ha pedig fűteni kell, akkor a négy darab infrakört kapcsolják be, ugyancsak tabletről. Ez pedig jelentősen megkönnyíti az ott dolgozók munkáját, hiszen gyorsan, egyszerűen vezérelhetik ezeket a funkciókat a vendégek igényei szerint.

A terasz hűtéséhez a Ditusz - víz porlasztásának elvén alapuló - ventilátoraira esett a választás, amikből öt darab is található a teraszon, hogy a hűvös levegő minden egyes négyzetcentiméterre eljusson.

Milyen elemekből áll a Jamie's Italian világítása?

Az éttermet úgy alakították ki, hogy ne tűnjön zsúfoltnak – tágas és kellemes terek jellemzik, de akik el szeretnének bújni a kíváncsi tekintetek elől, azok is találnak itt maguknak egy nyugalmas sarkot.

Egy ilyen tér megvilágítása külön tervezést igényel, de az is fontos, hogy mindig az aktuális igényekhez „igazodjon” a fény. A romantikus pillanatokhoz a kellemes, lágy hangulatvilágítás illik, de ha a helyzet úgy kívánja, fényárba kell borítani az éttermet.

Ezen kívül a nagyfeszültségű neon feliratokról, a pult LED világításáról, az egyéb dekorációs lámpákról, a konyhai világításról, a takarítófényekről, és az autentikus brit hangulatot idéző mosdóról sem szabad megfeledkezni, amik mind a rendszer részét képezik.

Hogy mindez megvalósítható legyen, ahhoz 18 darab fényerőszabályzó egységet helyeztek el az étterem területén. Összesen 35 dimmerelt csatorna található a Jamie's Italianban, ami egy ilyen – viszonylag kis - alapterületű helyen kifejezetten jónak mondható.7.jpg

Hogyan irányítja a személyzet a világítást?

A személyzet tagjai egyszerűen, az infopultban elhelyezett érintőképernyős vezérlőről irányítják a világítást.

És hogy hogyan? Úgy, hogy választanak az előre, minden egyes helyiségre – a fogyasztói térre, a VIP teremre, a teraszra – külön definiált fényprogramok közül, amikből több is található, így gyorsan beállítható a szükséges fény. Az iNELS rendszerének további előnye, hogy tabletről a rendszer minden eleme külön is vezérelhető, ha erre van igény.14.jpg

Az iNELS okos rendszerei a Jamie's Italian étterem „fényét” is emelik, és olyan megoldásokat kínálnak, amik a vendégek és a személyzet kényelmét egyaránt szolgálják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr5411948363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása