Takarékosabb és kényelmesebb fűtés az iNELS okos szettjeivel
2016. október 28. írta: smarthome

Takarékosabb és kényelmesebb fűtés az iNELS okos szettjeivel

Most, hogy beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a hidegebb időjárás, mi sem lehet aktuálisabb, mint a költséghatékony fűtésről beszélni. Ez már csak azért is fontos, mert az utóbbi időben sokkal előbb kell bekapcsolni a kazánokat, radiátorokat, és a szezon is sokkal tovább tart – nem ritka, hogy még májusban is fűteni kell.

48558696_l.jpg

A fűtési szezon meghosszabbodása azt is jelenti, hogy az éves költsége is jóval magasabbra rúg, így egy jól szabályozott rendszerrel sokat spórolhatnak az okos fűtés tulajdonosai.

Költséghatékony fűtés

Az iNELS szettjével a költséghatékony fűtés nem álom többé. Ha megnézzük egy család éves kiadásait, akkor a fűtés a legtöbb esetben az első helyen szerepel a listán a lakás nagyságától függetlenül. Vagyis ha valamivel nagyobb mennyiségű energiát takaríthatunk meg, akkor az is a fűtés lesz, különösen akkor, ha egy okos szett is a segítségünkre van ebben.

Az iNELS költséghatékony fűtés szettje több ponton is segít a spórolásban. Egyrészt azzal, hogy az előre beállított programoknak megfelelően kapcsolja ki vagy be a fűtést, de az sem elhanyagolható, hogy minden helyiségre külön-külön adhatunk meg hőmérsékleti értékeket.

Ennek az előnyeit pedig nem kell ecsetelni, de azért említsük meg, hogy az egyes helyiségek hőmérséklete a családtagok igényeihez igazítható, ha pedig egy szobát nem használunk, ott ki is kapcsolhatjuk a fűtést.

A vezeték nélküli termofejek mellett, amiket egyszerűen felhelyezhetünk a radiátorra, a szett részét képezi még az RF Touch vezeték nélküli érintőképernyős vezérlő is, ahonnan egyszerűen irányítható nem csak a fűtés, de az okosotthon többi eleme is – akár 40 iNELS RF Control vevőegység is csatlakoztatható hozzá.

A fűtési programokat szintén ezen a panelen lehet beállítani az igények alapján, és a fűtés szabályozása is történhet róla, a végeredmény pedig a fűtési költségek jelentős csökkenése lesz.

A távvezérelt fűtés előnyei

A távolról vezérelt fűtés előnyeit el sem lehet addig képzelni, amíg valaki ki nem próbálja azt. Enélkül ugyanis kevésbé komfortos az otthon, a pazarlásról, amit a lakás állandó fűtése jelent, már nem is beszélve.

Az iNELS távvezérelt fűtés szettjének vezeték nélküli termofejeivel és az intelligens RF Box segítségével az okosotthon fűtési rendszerének távolról történő irányítása szinte gyerekjáték, amihez egy okostelefonon – vagy egyéb hordozható eszközön, mint egy táblagép – kívül másra nincs is szükség.

A telefonra letöltött applikációval kedvünk szerint állíthatjuk a hőfokot a lakásban, így amikor belépünk, nem a kihűlt, barátságtalan szobák fogadnak minket, hanem a hívogató, barátságos meleg. Ehhez pedig elég akkor elindítani a fűtést, amikor már pontosan látjuk, mikor indulunk haza a munkából, vagy egy hosszabb kiruccanásról.

A távvezérelt fűtés nem csak kényelmes, de a takarékoskodásnak is remek módja, így ugyanis egyszer s mindenkorra véget vethetünk a pazarlásnak, ami a fűtés egész napos működtetéséből fakad. Akinek tehát fontos a spórolás, valamint a környezet védelme is foglalkoztatja, a távolról irányított fűtés a legjobb választás.

Fűtésszabályzás egyszerűen

Ha termosztátos radiátorok vannak a lakásban, akkor azokat könnyű okossá tenni a már említett vezeték nélküli termofejekkel, és az érintőképernyős vezérlőegységgel. De mi a helyzet akkor, ha a házat, vagy annak egyes helyiségeit mobil klímával, hősugárzóval vagy olajradiátorral fűtjük?

Az iNELS rendszereivel nem létezik lehetetlen, hiszen a programozható termosztátot és kapcsolható dugaljat tartalmazó "Fűtésszabályzás egyszerűen" szett segítségével a felsorolt fűtőtestek esetén is kivitelezhető a fűtés szabályozása, és ehhez fúrni-faragni sem kell a lakásban.

Csupán annyit kell tenni, hogy a kapcsolható dugaljat a konnektorba helyezzük, majd ehhez csatlakoztatjuk a hőforrást, a termosztát segítségével pedig egyszerűen beállíthatjuk a kívánt hőfokot. Ha több hőforrás található a lakásban, az sem jelent problémát, mert a termosztáthoz akár négy kapcsolható dugalj is csatlakoztatható.

Legyen tehát szó költséghatékony vagy távvezérelt fűtésről, netán a pofonegyszerű fűtésszabályozásról, az iNELS minden egyes felsorolt területen modern, intelligens megoldást kínál, hogy a fűtés kényelmes, és valóban gazdaságos legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr3811845207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása