Háztartási eszközök az IFA-n
2016. szeptember 16. írta: smarthome

Háztartási eszközök az IFA-n

Szeptember elején rendezték meg Berlinben az IFA-t, az egyik legnagyobb elektronikai és számítástechnikai kiállítást, ahol a gyártók bemutatják a legújabb fejlesztéseiket. Hosszú évek óta már az Internet of Things – a dolgok internete – eszközök is szerepelnek a show-n, és nem történt ez másként az idén sem.

45642320_m.jpg

A Sharp az okos háztartási berendezések egész sorát vonultatta fel az idei IFA-n

A Next Gen Smart Zone névre keresztelt Sharp háztartási eszközök még ebben az évben megjelennek Európában, legalábbis a gyártó állítása szerint. Az eszközök között Wi-Fi kapcsolattal rendelkező sütő, mosogatógép, hűtőszekrény, valamint mosógép is lesz, és jóval többet tudnak majd annál, mint hogy el lehessen indítani őket, vagy távolról ellenőrizni tudjuk a működésüket.

A berendezések egyetlen applikáció segítségével működtethetőek, ami azért jó, mert így nem kell mindegyikhez külön alkalmazást letölteni, bár ez a szoftver leginkább a diagnosztikában segít, mint, mondjuk, az ebéd elkészítésében. Praktikus továbbá, hogy az eszközök kijelzői pontos másai az applikációnak, vagyis távolról is elindíthatjuk a mosógépet, vagy ellenőrizhetjük a mosogatógépet a nappaliból.

A Sharp Love2Cook sütő

Az okossütők ma jóval túlmutatnak azon, hogy beállítjuk rajtuk a hőmérsékletet, azután rohangálunk, hogy az üvegajtón át bekukucskálva ellenőrizzük, elkészült-e már az étel. Sőt, ma már az sem elég, hogy távolról ellenőrizzük és szükség esetén beállítsuk a sütési hőmérsékletet, bár ezek a funkciók továbbra is alapnak számítanak ezeknél az eszközöknél.

A Love2Cook sütőt színes kijelzővel látták el, és a Sharp Home Appliances alkalmazáson keresztül irányítható. Ezenkívül 150 recept elkészítéséhez kapunk asszisztenciát, és az applikáció még a főzés egyes lépésein is végigvezet minket, ami különösen akkor hasznos, ha kezdő szakácsok vagyunk.

Sőt, a sütő még a hőmérsékletet és az időt is beállítja, vagyis nekünk csak be kell tennünk, amit meg akarunk sütni, és a többit, kis túlzással, elintézi helyettünk.

Ha pedig olyan ételt szeretnénk készíteni, amihez előmelegített sütő kell, akár a munkahelyünkről is elindíthatjuk, így amikor hazaérünk, az már megfelelő hőfokú lesz, és kezdhetjük is a főzést. A sütőhöz ráadásul egy nyárs és egy hússzonda is tartozik, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazáson keresztül ellenőrizzük a húsok hőmérsékletét.

A Sharp okos mosogatógépe

A Sharp okos mosogatógépe nem kapott olyan hangzatos nevet, mint a sütő, de számos hasznos funkcióval rendelkezik. Az egyik ezek közül az, hogy amikor a berendezés végez a munkával, automatikusan kinyitja az ajtaját, hogy kiengedje a párát, így az edények máris száradni kezdenek.

Az alkalmazással mindezek mellett számos egyéb funkció is bekapcsolható az okos mosogatógépen, vagyis már maga az applikáció is igen impozáns.

A Sharp dupla ajtós okoshűtő-fagyasztója

Az év elején a Samsung okoshűtője volt a nagy sláger, és szinte minden blogon és szakmai oldalon írtak az ajtóra szerelt hatalmas kijelzővel ellátott frizsiderről.

A Sharp okoshűtője nem lett akkora szenzáció, de azért rengeteg hasznos dolgot tud. Például megtehetjük, hogy egy rekeszt hűtő módból fagyasztóra kapcsolunk az alkalmazás segítségével, de szupergyors hűtési módot is beállíthatunk rajta, ha elindultunk haza a boltból a nagy bevásárlással.

Amikor nyaralni megyünk, a legtöbben alacsonyabb fokozatra állítjuk a hűtőnket, de megesik, hogy elfelejtjük megtenni ezt a praktikus lépést. Ekkor sincs azonban gond, hiszen akár távolról is beállíthatjuk a nyaralás módot a frizsideren.

A Sharp okos mosógépe

És végezetül itt a Sharp okos mosógépe, amin többek között távolról beállíthatjuk a centrifuga fordulatszámát, illetve a mosási hőmérsékletet is, akár a program közben is. Bár jó esetben erre nem lesz szükségünk, hiszen ezeket előre beprogramozzuk az adott ruhatípusnak megfelelően, de jól jön, ha mégis kellene.

A Sharp tehát a konyhától a fürdőszobáig ellát minket okos eszközökkel, amiknek csak egyetlen hátrányuk van, mégpedig az áruk. Az okos mosógép például közel 250.000 forintért érhető el, a hűtőszekrény pedig több mint 650.000 Ft – hiába, az intelligencia nem olcsó!

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr4711712451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása