Smart home-ban smart TV - A mai tévét nem csak bámulni lehet...
2015. május 24. írta: smarthome

Smart home-ban smart TV - A mai tévét nem csak bámulni lehet...

A televízió evolúciójának több lényeges állomása van. Az egyik ilyen, amikor a fekete-fehér modelleket felváltotta a színes tévé, vagy amikor a nagydarab CRT készülékeket felváltotta az LCD később a LED technológia. Ezen a ponton sokan úgy érezték, hogy vége, a tévé eljutott saját fejlődésének a csúcsára, de természetesen nem így történt: hamarosan piacra kerültek az első 3D-s modellek és az úgynevezett Smart vagy okostévék. Míg azonban a térbeli megjelenítés csúfos kudarcot vallott, addig az okostévé rendíthetetlenül fejlődik.

A piaci trendeket mindenekelőtt a koreai Samsung diktálja, nem véletlen, hogy az intelligens házakkal is ő „tartja a kapcsolatot” a szó szoros értelmében. De mit is jelent ez? Az okostévé nagyon leegyszerűsítve egy internetkapcsolat révén biztosít olyan lehetőségeket, ami egy hagyományos készüléken nem érhető el. Ez a tévén történő hírek olvasásától kezdve a Skype beszélgetéseken át a különböző applikációk és játékok használatáig sok minden lehet.

shutterstock_133724645_kicsi.jpg

Ez azonban csak az okosságok közepe, de van ennek egy felsőfoka is: amikor a házunkat rá tudjuk kötni a televíziónkra. Elég merésznek hangzik az ötlet, pedig a gyakorlatban csupán úgy néz ki a történet, hogy le kell tölteni a megfelelő applikációt a tévére. Majd azt telepítve innen is irányíthatóvá válnak az automatizált funkciók, mint a világítás, a fűtés vagy a média eszközök. Ha úgy tetszik a tévénk innentől kezdve ugyanolyan kezelőfelületként használható, mint a telefonunk vagy a táblagépünk kijelzője.

Van még azért egy okosság a történetben, mégpedig, hogy a tévén történő irányításnak is több módja van, ez az adott modellben rejlő lehetőségektől függ. A távirányítóval történő kezelés természetesen az alapfelszereltség része, ennek segítségével választom ki például a képernyőn megjelenő fűtés szabályozása opciót. A legtöbb készülék már telefonnal is kompatibilis, vagyis innentől a telefon tölti be a távirányító szerepét. Extraként pedig egyre több készüléken lehetőség van mozdulatokkal és hanggal történő vezérlésre is, vagyis annyi az egész, hogy kimondom: „fűtés fel” és már emelkedik is a hőmérséklet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezerlemahazam.blog.hu/api/trackback/id/tr787478254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása